Ik ben psycholoog maar kies heel bewust voor de term 'coaching' omdat ik graag oplossings- en toekomstgericht tewerk ga...

Melissa
Ik ben je compagnon de route.

Wat vraag ik van jou?

Heel simpel: geduld en engagement. Je mentale én fysieke gezondheid opnieuw in balans brengen is geen 'quick fix'. Gedragspatronen zitten vaak erg diepgeworteld. Het herstel- en/of veranderingsproces zal dus ook tijd vragen. Dus, gun jezelf de tijd die je nodig hebt om op zoek te gaan naar oorzaken, om inzichten te verwerven en om van daaruit veranderingen (geleidelijk aan) te gaan doorvoeren. En doe het vooral met volle overtuiging!

Werkwijze

Ik ben opgeleid als psycholoog, en kies bewust voor een coachende aanpak waarbij ik oplossings- en toekomstgericht tewerk ga. We vertrekken vanuit je huidige levenssituatie in het hier en nu en bekijken samen hoe jij gaandeweg en stapsgewijs nieuwe patronen kan ontwikkelen.

Hiervoor ga ik met jou op weg als 'compagnon de route'; adviserend, ondersteunend, motiverend, en soms ook confronterend… steeds afgestemd worden op jouw tempo en jouw hulpvra(a)g(en).

Geduld en engagement.
Gun jezelf de tijd.

Hoe aanmelden?

De aanmelding gebeurt na doorverwijzing van een arts of op eigen initiatief. Aanmelden kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier. Vervolgens plannen we een intakegesprek in.

Als we na het intakegsprek beslissen om samen op pad te gaan, zullen er een aantal coachingsessies volgen. Het is onmogelijk om op voorhand in te schatten hoeveel sessies er zullen nodig zijn. Dit is verschillend van persoon tot persoon en is afhankelijk van de aard en de omvang van de hulpvra()g(en), alsook van de doelstelling(en) die je wil behalen. Je bent vrij om zelf te beslissen wanneer je de coaching wil stopzetten of tijdelijk wil pauzeren. Ook de frequentie zullen we samen afstemmen. Ik geef zelf de voorkeur aan wekelijkse of tweewekelijkse sessies maar elke andere manier van werken is uiteraard bespreekbaar.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Je kan bij mij terecht voor:

  • Begeleiding van palliatieve patiënten en hun naasten (aan huis) of ondersteuning bij levenseindevragen
  • Rouwverwerking
  • Onverwerkte negatieve levensgebeurtenissen of -ervaringen
  • Persoonlijke groei en zingeving
  • Existentiële vragen
  • Sociaal-emotionele problemen (laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, faalangst, perfectionisme,…)
  • Aanvaarding van een chronische ziekte of een lichamelijke beperking
  • Burn-out, stress, (over)spanningsklachten of aanhoudende vermoeidheid

Je kan bij mij ook terecht voor COACHING MET PAARDEN (zowel voor volwassenen als voor kinderen). Het inzetten van paarden kan een extra dimensie geven aan het coachingsproces. Tijdens zo’n coachingsessie samen met een paard ga je vooral ervaren. Paarden zijn bijzonder sensitief, zoeken voortdurend naar evenwicht (zowel emotioneel als fysiek) en hebben vandaar de natuurlijke gave om continu te ‘lezen’ wat er gebeurt bij kuddegenoten maar ook bij mensen.

Het paard zal je op subtiele wijze confronteren; met jezelf, met je angsten, met je kwetsbaarheden, met je beperkingen maar ook met je eigen kracht(en). Ze laten ons zien wie we zijn en geven daarbij eerlijke, directe en vooral niet-veroordelende feedback met hun eigen non-verbale lichaamstaal. Door hun reactie kom je tot inzicht over je eigen denken, voelen en doen. Concrete ervaringen kunnen zo een mooie aanzet zijn tot verandering. Tijdens een coachingsessie met het paard zorg ik, als coach, voor veiligheid, duiding en ik faciliteer het proces. We voeren opdrachten uit met het paard; niet vanuit het zadel maar vanaf de grond naast of in de buurt van het paard. Ervaring hebben met paarden is dus absoluut geen noodzaak. Deze sessies gaan door in de praktijk te Asbeek, Vlaams- Brabant.

OPGELET! Deze sessies gaan altijd buiten door. Hou er dus rekening mee dat je je kledij aanpast aan de weersomstandigheden en je dichte schoenen of laarzen draagt in verband met de veiligheid.

TARIEVEN

(1) intakegesprek: 60 min - 65€

(2) individuele begeleiding in de praktijk: 50 min - 55€

(3) individuele begeleiding aan huis: 50 min - 65€*

(4) coachingsessie met paard(en): +/- 45 min - 65€ 

De betaling gebeurt telkens aan het einde van de sessie of het gesprek, contant, via instant overschrijving (met je eigen bank-app) of via de Bancontact/Payconiq-app.

Er is een kosteloze boekings- en annulatiemogelijkheid tot 24u op voorhand. Annuleren kan via email of telefonisch. Niet nagekomen afspraken of afspraken die niet minstens 24 uur op voorhand geannuleerd worden, worden alsnog aangerekend. Bij een gemiste of geannuleerde afspraak wordt geen betalingsbewijs opgesteld. De verzuimvergoeding zal ook niet worden terugbetaald door de mutualiteit.

De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Het bedrag, het aantal sessies en de voorwaarden voor de terugbetaling verschillen per mutualiteit en vaak ook per provincie. Indien je recht hebt op terugbetaling, kan je het benodigde formulier opvragen bij jouw mutualiteit of downloaden op hun website. Klik hier voor meer info over de terugbetaling door de verschillende mutualiteiten.

* Voor verplaatsingen verder dan 10 kilometer van de praktijk wordt een supplement aangerekend: 10-15 km: / €5,00 / 15-20 km:€10,00


© Melissa Horlait. All rights reserved.
Powered by GESELLE.be |  Uw privacy