Skip to main content

Individueel therapeutisch aanbod

Waarvoor kan je bij mij terecht?

De moeilijkheden of thematieken die aan bod kunnen komen in mijn praktijk zijn uiteenlopend. Ze kunnen vaag zijn of juist heel specifiek, ze kunnen plots opduiken of al langer bestaan. Iedere persoon en ieder probleem is anders en in die zin ook uniek... 

Je kan bij mij oa. terecht voor:

  • Onverwerkte negatieve levensgebeurtenissen of traumatische ervaringen
  • Persoonlijke groei, zingeving en/of existentiële vragen
  • Sociaal-emotionele problemen (laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, faalangst, perfectionisme, hoogsensitiviteit)
  • Burn-out, stress, (over)spanningsklachten of aanhoudende vermoeidheid
  • Verslavingsproblematiek en/of middelenafhankelijkheid
  • Ademwerk en hartcoherentietraining
  • EMDR (https://emdr-belgium.be/
  • Brainspotting (https://brainspotting.be/)

Ik begeleid jongvolwassenen (vanaf 18 jaar) en volwassenen.

Indien blijkt, na het intakegesprek, dat ik jou niet verder kan helpen, verwijs ik je desgewenst door naar een collega met een aangepast(e) aanbod/specialisatie binnen mijn netwerk.


Je kan bij mij ook terecht voor therapie met paarden. Dit is een alternatieve vorm van therapie waarbij de interactie tussen jezelf en het paard centraal staat en gebruikt wordt om emotionele groei, zelfbewustzijn en verwerking te bevorderen. Deze vorm van therapie maakt gebruik van de natuurlijke eigenschappen van paarden, zoals hun (hoog)gevoeligheid, intuïtie en non-verbale communicatie. Tijdens zo’n sessie samen met een paard ga je vooral ervaren. Paarden hebben de natuurlijke gave om continu te ‘lezen’ wat er gebeurt bij kuddegenoten maar ook bij mensen en geven ook onmiddellijke feedback. 

Het paard zal je dus op subtiele wijze confronteren; met jezelf, met je angsten, met je kwetsbaarheden, met je beperkingen maar ook met je eigen kracht(en). Ze laten ons zien wie op een directe en vooral niet-veroordelende wijze. Door hun reactie kom je tot inzicht over je eigen denken, voelen en doen. Concrete ervaringen kunnen zo een mooie aanzet zijn tot verandering.

Tijdens een sessie met het paard zorg ik, als therapeut, voor veiligheid en duiding en ik faciliteer het proces. We voeren opdrachten uit met het paard; niet vanuit het zadel maar vanaf de grond naast of in de buurt van het paard. Ervaring hebben met paarden is dus absoluut geen noodzaak. Deze sessies gaan door in praktijk 'De Verbinding' te Asbeek.

De therapie met paarden altijd buiten door! 

Hou er dus rekening mee dat je je kledij aanpast aan de weersomstandigheden en je dichte schoenen of laarzen draagt in verband met de veiligheid.